Zo zoek je de beste trouwjurk uit

Je hebt ja gezegd, gefeliciteerd! Het leukste aan het voorbereiden van je bruiloft is natuurlijk het uitzoeken van je jurk. Maar deze taak kan ook een lastige zijn. Want: welke jurk past nu bij jou? En hoe weet je zeker dat je jurk past bij je plannen? Gelukkig zijn er professionals om je daarbij te helpen. Bij een goede bruidswinkel zijn ze je met plezier van dienst. Hieronder alvast een paar tips voor je zoektocht.

Snuffel alvast online

Om te beginnen kun je alvast een kijkje online nemen. Het is erg handig om een aparte Pinterestpagina aan te maken en alle plaatjes bij elkaar te zetten van al het moois dat je ziet. Zo krijg je een idee van wat je mooi vindt. Misschien heeft jouw ideale jurk lange mouwen. Of komt een open rug vaak terug. Als je alles bij elkaar zet valt dit sneller op. Handig als je nog geen beeld hebt van wat je wilt.

Maar bestel niet online

Het kan heel verleidelijk zijn als je je droomjurk online ziet staan voor een kleine prijs. Pas hier mee op. Vooral als het te mooi lijkt om waar te zijn. AliExpress is hier een goed voorbeeld van; het kan zomaar zijn dat de foto’s van het product zijn gestolen en je een slechte namaak krijgt opgestuurd. Wil je toch online bestellen? Kijk dan heel goed na – door middel van reviews – of je mag verwachten dat je krijgt wat er op de foto’s staat.

De juiste bruidswinkel

Is er maar één bruidswinkel dicht bij je in de buurt, maar voel je je daar niet op je gemak? Neem dan gerust de moeite om een klein stukje verder te reizen. Bruidswinkels zijn er, net als bruidsjurken, in vele vormen en maten. Zo zijn er winkels waar je helemaal in de watten wordt gelegd en winkels met een meer no-nonsense benadering. Voor ieder wat wils. Daarnaast is het handig om vooraf naar de winkel te bellen met de vraag tot welke maten ze verkopen en voor welk budget. Zo voorkom je dat je teleurgesteld naar huis gaat. Tot slot is het belangrijk om niet te vergeten te genieten. Neem een select groepje mensen mee wiens meningen voor jou het meest tellen en met wie je dit moment het liefst wilt delen. Uiteindelijk gaat het erom dat je je op je gemak voelt en de jurk vindt die je wilt voor jouw bruiloft.