Welke zonnebril staat het beste bij jouw gezicht?

We kunnen wel stellen dat dit een van de fijnste accessoires is, die wij gebruiken; het dragen van een zonnebril. Wij houden van zonnebrillen vanwege verschillende redenen: ten eerste beschermt het je ogen, je ziet er altijd goed uit met een zonnebril op en je hoeft er niet veel geld aan kwijt te zijn. Er zijn een heleboel verschillende soorten zonnebrillen, denk hierbij maar eens aan de verschillende monturen, glazen en kleuren die er zijn. Als je online voor zonnebrillen winkelt, zul je genoeg inspiratie opdoen! Onze favoriete online winkel voor zonnebrillen is Sinner. Dit komt omdat vanwege de ruime keuze, hoge kwaliteit en lage prijzen. Een nadeel van online zonnebrillen winkelen, is dat je niet de bril kan passen om te kijken of deze goed bij je gezicht past. Hier hebben wij een aantal tips voor! Ben jij benieuwd welke zonnebrillen het beste bij jouw gezicht passen? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten zonnebrillen

Om te kunnen achterhalen welke zonnebril het beste bij jouw gezicht past, bespreken we eerst welke verschillende zonnebrillen er op de markt zijn. We zetten ze voor je op een rij:

  • Rond
  • Rechthoekig/ vierkant
  • Wayfarer
  • Aviator/ pilotenbril
  • Vlindervorm
  • Cateye

De verschillende soorten monturen zijn geschikt, voor verschillende soorten gezichten. Om de juiste montuur te kiezen, is het van belang om te achterhalen wat voor een vorm gezicht je hebt.

Verschillende soorten gezichtsvormen

Gezichten komen in verschillende vormen, maar heel divers zijn de vormen van gezichten niet. Voor gezichten kennen wij namelijk vier basisvormen. Deze basisvormen zijn als volgt:

  • Rond
  • Rechthoekig
  • Ovaal
  • Hartvormig

Om te achterhalen welke vorm jouw gezicht heeft, trek je denkbeeldige lijnen. Je trekt een horizontale lijn, ter hoogte van je jukbeenderen en een lijn waar je kaak op het breedst is. Daarnaast trek een denkbeeldige verticale lijn, over de lengte van je gezicht. Deze loopt vanaf de haargrens tot aan de kin.

Zonnebrillen voor ronde gezichten

Voor ronde gezichten is het van belang om lengte te creëren. Dit doe je het beste met zonnebrillen die een rechthoekig montuur hebben. Ronde glazen zijn dus minder geschikt. Een cateye zonnebril of een vlindervorm zonnebril dragen ook bij aan het creëren van optische lengte in het gezicht.

Zonnebrillen voor rechthoekige gezichten

Voor rechthoekige gezichten is het mooi om juist breedte te creëren. De brillen die hiervoor geschikt zijn, zijn de aviator, wayfarer en rechthoekige brillen. Houd je elegante brillen? Dan zullen de cateye zonnebril en de vlindervorm zonnebril ook ideaal staan.

Zonnebrillen voor ovale gezichten

Wanneer je een ovaal gezicht, heb je het geluk dat al de verschillende soorten zonnebrillen, jou zullen staan. Je moet er wel op letten dat de grootte van de zonnebril, past bij jouw gelaatstrekken.  

Zonnebrillen voor hartvormige gezichten

Kenmerkend aan hartvormige gezichten, is de brede bovenkant en de smalle onderkant. Hierdoor is het aan te raden, om balans te creëren. Dit doe je het beste met grote glazen, die de onderkant benadrukken.  Ronde zonnebrillen en de wayfarer zijn hiervoor ideaal.

Zoals je gelezen hebt, zijn er zonnebrillen die beter bij het ene gezicht passen, dan de ander. Bekijk in de spiegel welke gezichtsvorm jij hebt en je hoeft je vervolgens geen zorgen meer te maken, over het kopen van een verkeerde zonnebril.