Wat voor jachtkleding heb ik nodig?

Jagen. Je kunt er niet zomaar aan beginnen. Voordat je kunt beginnen met jagen heb je te voldoen aan een aantal eisen. Zo moet je onder andere in het bezit zijn van een jachtakte en jachtdiploma, toestemming hebben van de politie en toegang hebben tot een plek om te jagen. Maar voldoe jij aan alle eisen? Dan mag je gaan jagen. Maar wat heb je nodig om te gaan jagen? Bij jachtkleding denk je al snel aan jacht schoenen of laarzen, een jas, een broek etc. Maar vaak wordt er niet gedacht aan accessoires. Wat is de juiste jachtuitrusting en welke jachtkleding heb je daarvoor nodig? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips over de ideale outfit.

Jacht schoenen of laarzen

Misschien wel het belangrijkste tijdens het jagen zijn de jachtschoenen. Als je gaat jagen doe je dit niet vaak voor een uurtje, maar je bent lang onderweg. Het is van zeer groot belang dat je het juiste schoeisel draagt; schoenen of laarzen die fijn zitten en je beschermen. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je voeten, benen en rug. Maar ook bescherming tegen de kou.

Jachtbroek

De jachtbroek beschermt je benen tegen contact met planten en de grond. Maar net zoals de meest bekleding of schoeisel ook tegen vocht, wind en de kou. Ook hier is het weer van groot belang dat je aandacht besteed aan hoe de broek zit. Een jachtbroek dient comfortabel te zitten. Kijk vooral naar merken en broeken die waterbestendig zijn, aangezien je met jagen vaak in beschut gebied (zoals het bos) zit.

Onderkleding

Net als bij buitensportactiviteiten in de winter is onderkleding van groot belang. Je kunt hierbij denken aan shirts en truien die extra warm zijn en ├ęcht bedoeld zijn om langere tijd in de buitenlucht te verblijven. Maar ook de juiste sokken zijn van groot belang.

Jassen

Iets wat natuurlijk niet vergeten mag worden is een goede jas. Jassen bieden comfort, bescherming en geeft je extra mogelijkheden om accessoires op te bergen.

Waar op te letten

Als je gaat jagen moet je goed weten in welke situaties je terecht kan komen. Stel jezelf een aantal belangrijke vragen voordat je gaat jagen, zoals: Waar ga ik jagen? In welke jaargetijde ga ik vooral jagen? Deze vragen zorgen er al voor dat je duidelijk krijgt welke jachtkleding bij jou past. Heb je toch vragen? Schakel dan de experts van Jacht XL in. Zij weten jou goed in adviseren over jachtkleding en jachtaccessoires.