Trouwen, waar moet je op letten?

Hoera! Je gaat trouwen. En dat doe je natuurlijk met de allerleukste partner. Nog helemaal in de wolken en dan begint het regelen. Ook niet erg, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Hou bij het regelen, of laten regelen, van je bruiloft aan zaken als budget, datum en locatie. Ben je op zoek naar een mooie trouwlocatie aan het water? Bekijk dan eens De Leuke Hanzestad – de ideale trouwlocatie in kampen. Maar waar moet ik nog meer op letten?

Prik een datum

Wanneer is ‘the big day’? Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Trouw jij het liefst met mooi, zonnig weer? Dan is het verstandig om je bruiloft te plannen in de maanden Juni – September, al heb je nooit garantie. Of vind je juist een datum belangrijk? Kies je de datum van jullie eerste zoen of de datum waarop jullie een relatie kregen. Maak de juiste keuze en plan ruim! Je zal nog genoeg tijd nodig hebben om alles te regelen.

Budget

Een zeer belangrijk onderdeel is het budget. Ook de datum heeft daarmee te maken. Trouwen op een vrijdag of zaterdag is al duurder dan een doordeweekse dag. Bepaal samen wat jullie willen uitgeven en stel ook een buffer in. Vaak ga je namelijk over het budget heen en dan is het fijn om toch nog een buffertje te hebben. Bepaal per onderdeel wat je wil uitgeven? Hoeveel mag de jurk kosten? Hoeveel de locatie? Hoeveel mensen wil ik uitnodigen? Het zijn allemaal belangrijke en zeer kostbare onderdelen.

Trouwlocatie

Heb je een budget afgesproken? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een trouwlocatie. De meeste trouwlocaties hebben een lange wachttijd. In Nederland zijn er natuurlijk genoeg trouwlocaties, maar jij wil dé locatie die perfect in jouw plaatje past. Bezoek daarom meerdere locaties. Woon jij in de regio Zwolle? Bekijk De Leuke Hanzestad. Een prachtige locatie aan het water.

Gastenlijst en uitnodiging

Begin met het opstellen van een gastenlijst. Als tip geven wij je mee om deze gastenlijst op te delen in ‘rangen’. Wie wil je echt uitnodigen? Op die manier kan je later, als dit nodig is, makkelijker namen schrappen. De gastenlijst hangt natuurlijk samen met het budget dat jullie hebben afgesproken.

Maak er een feest van

Last but not least: Maak er een geweldige dag van! Geniet samen met de meest dierbare mensen om je heen.