Outdoor merk – Ortlieb

Als je begint met trekken door de bossen en de bergen en je nog amateuristische gear hebt dan is het wel eens handig om je te verdiepen in verschillende outdoor merken die zich specialiseren in verschillende outdoor activiteiten. Dit mocht je denken toch echt vaker de deur uit te gaan om te hiken. Als je zo iemand bent dan is dit artikel wel voor jou. Want we bespreken vandaag het outdoor merk Ortlieb en dan met name hoe dit bedrijf is ontstaan en waarin het bedrijf zich specialiseert (Bron: https://www.zwerfkei.nl/ ).

De specialisatie van Ortlieb

Het bedrijf Ortlieb staat met name bekend om zijn fietstassen. Het heeft een uitgebreid assortiment aan fietstassen, want fietstassen hoeven niet per se aan je bagagedrager gemonteerd te worden! Denk bijvoorbeeld aan een fietstas aan je stuur of aan je stang. Dit is handig voor fietsers die op een fiets rijden waar bijvoorbeeld geen bagagedrager op zit. Ortlieb is dus gespecialiseerd in fietstassen. Dat betekent niet dat zij geen andere tassen maken. Je kan namelijk ook een officebag halen bij Ortlieb of een rugtas of schoudertas. Het voordeel van al deze tassen? Meeste zijn waterdicht! Hierdoor blijven je spullen droog als het regent en jij net je outdoor activiteit aan het doen bent.

Het ontstaan van Ortlieb

Maar hoe is Ortlieb ontstaan en hoe kwamen ze erop tassen te gaan maken? Dit kwam doordat meneer en mevrouw Ortlieb op een fietsvakantie waren… In Engeland. En de algemene kennis over Engeland is dat het er vaak regent, maar daar had familie Ortlieb geen rekening mee gehouden. Eenmaal aangekomen bij de herberg waren zij en al hun spullen doorweekt van de regen en dacht meneer Ortlieb bij zichzelf. Hoe kan ik dit verbeteren? Hij bedacht hierbij tassen van een waterdichte stof, namelijk zeil! Zo is het idee voor de waterdichte fietstassen van Ortlieb ontstaan.