Mode

Naaiprojecten voor de baby

baby

Baby op komst? Dan is het tijd om de naaimachine uit de kast te halen want er kan van alles gemaakt worden voor de babyuitzet. Pakjes, dekentjes, een babynestje of een boxkleed. Met een beetje creativiteit kom je heel ver. Sla je slag bij een online stoffenwinkel en laat je inspireren! Wat ga jij maken voor de baby?

Babynestje

Dat baby’s veel slapen is algemeen bekend. Daarom is het belangrijk dat de baby een zachte, warme, veilige plek heeft om in te liggen. ‘s Nachts kan de baby in het ledikantje slapen, maar overdag is een babynestje erg handig. Een babynestje is een klein matras met een zachte rand, waardoor er een nest ontstaat. Je kunt het nestje maken van verschillende stoffen. Wij raden je aan om een warme stof voor de winter te kiezen en een koelere stof voor de zomer. Op het internet vind je verschillende tekeningen die jou helpen bij het maken van het nestje.

Boxkleed

In het begin zal de baby vooral in de box liggen, maar wanneer hij of zij iets ouder wordt, is de box een ideale speelplek. In de box kun je je kind op een veilige manier laten spelen. Een zachte ondergrond voor de kleine is fijn. Vooral wafelkatoen is ideaal voor baby’s, dit is namelijk zacht en comfortabel!

Kleding

Kinderen groeien als kool en daarom is het belangrijk dat je kleding in verschillende maten thuis hebt. Kleding zelf maken is leuk, je kiest namelijk zelf de printjes en de modellen. Sommige kledingstukken zijn erg makkelijk om te maken, denk bijvoorbeeld aan shirtjes en broekjes. Voor inspiratie kun je op YouTube verschillende video’s bekijken of zoek naar leuke voorbeelden op Pinterest.

Bekijk ook:
Chiffon stof

Spijkerstof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *