Mode

Mijn favoriete metrostation: Blaak

In onze wekelijkse column over het favoriete metro station van onbekende Rotterdammers zijn we vandaag uit gekomen bij Trien Naaktgeboren. Trien kwamen we tegen op metro station Blaak en bleek over dit metro station passie vol te kunnen vertellen. Wat Blaak zo bijzonder maakt voor haar is de ligging zo net naast Beurs en vooral wat er boven Blaak allemaal gebeurd. Wanneer je de roltrap omhoog neemt bij blaak, de roltrap die bedoeld is voor mensen die naar boven gaan enniet voor luie donders die niet naar beneden willen lopen, kom je uit bij bijvoorbeeld de kubus woningen en de Rotterdamse markt.

De Rotterdamse Markt

Elke dinsdag en zaterdag is het zojuist besproken plein bij Blaak tot de nok toe gevuld met markt kraampjes, schreeuwende markt koop lui en voor koopjes azende bezoekers van de Rotterdamse Markt. De Rotterdamse Markt is bijna niet meer weg te denken bij het straatbeeld van Rotterdam centrum. De markt bevind zich naast het nieuwe iconische lichtpuntje van Rotterdam, de Markt hal. Hoe de oude versie van de markt en de nieuwe moderne versie van de markt zo naast elkaar kunnen liggen is bijnzonder maar het laat eens te meer het gigantische contrast tussen het nieuwe en het oude Rotterdam weer. Machtig!

Basisbehoeften

Natuurlijk is de Rotterdamse markt een top locatie om tegen een mooi prijsje je basis behoeften bij elkaar te shoppen. Toch lopen er ook wel enkele sjoemelaars rond op de Rotterdamse markt. Als je echt top spul ziet tegen een lage prijs moet je bij je zelf te raden gaan of het merk dat je ziet wel echt is of dat het misschien een slap af treksel is. Wanneer je bijvoorbeeld wimperserum kopen wilt zou ik niet op de Rotterdamse markt doen maar bij een speciaal zaak als refectocil.nl.  Brood, Vis en vlees aan de andere kant kun je prima in slaan op de Rotterdamse Markt

Similar Posts