Krijg vollere ogen met een ooglid correctie

Je ogen zijn de eerste juwelen die mensen te zien krijgen als ze jou zien. Vollere ogen trekken vaak sneller de aandacht dat kleine ogen. Dit is waar mensen de focus op leggen als je praat. Zo leg je een band en laat je merken dat er echt geluisterd wordt.

Voor dat je gaat beginnen moet je wel weten wat er gebeurt en wat de ooglid operatie kosten zijn. Hier komen we verder in de tekst nog even op terug. 

Voor wie is dit handig?

Veel Aziatische mensen hebben last van dubbele oogleden. Zo’n behandeling is dan ook erg populair onder die bevolking. Het maakt ze mooier en laat ze uitblinken onder de menigte. Maar niet alleen Aziaten hebben er “last” van. Ook Nederlanders hebben dit.
Dubbele oogleden is niet de enige reden voor een ooglid operatie. Naar mate dat je ouder wordt beginnen de oogleden ook een beetje te zakken. Dat kan er verouderend uitzien. Ook al zou je nog maar rond de 40 zijn. De ooglid lift kan ook dit laten weghalen. 

Het proces 

Dit is natuurlijk niet zomaar iets wat je even doet als je langs loopt. Je denkt er over na waarom je het wilt laten doen. En als je er onderuit bent, dan maak je een afspraak met een van de consultants. Bij dit gesprek is ook een plastische chirurg aanwezig aan tafel. Zo kan jij al je vragen stellen die je wilt stellen. Ook kan de plastische chirurg al met je bespreken wat hij of zij voor je kan betekenen en wat ze dan gaan doen. 

Als het gesprek is afgerond, dan maak je een afspraak wanneer de operatie gaat plaats vinden. Als je er eenmaal bent, worden er foto’s van je ogen gemaakt. Dit doen ze om het te vergelijken met het eindresultaat. Zelf krijg je natuurlijk ook de foto’s te zien. 


Als je aan de beurt bent na het wachten in de wacht kamer is een duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. Zodra de operatie plaats gaat vinden duurt dit rond de drie kwartier. Na dat de ingreep is gedaan moet je nog is drie kwartier in blijven om je ogen te laten rusten en te laten koelen. Je kan zelfs even naar je favoriete muziek luisteren in op de plek waar je gaat zitten.
Als je naar huis mag krijg je een koelbril mee. Dit moet je een uur van te voren in de vriezer leggen. Het koude zorgt ervoor dat je ogen niet gaan zwellen.

Na ongeveer een week moet je weer terug komen om de hechtingen te laten verwijderen. Dan krijg je nogmaals tips over hoe het herstel van je ogen het beste kan stimuleren.
Na nog een keer een week kom je terug voor de tweede set foto’s. Die ga je bekijken samen met de foto’s die er voor waren gemaakt. 

En dan is het klaar, de wereld staat weer voor je ogen open.

Tarieven

Per aanbieder van de ooglid operatie kan er een andere prijs worden gevraagd. Een ooglid operatie Leiden zal rond de €950 vallen.
Bron: www.vandenbroeckekliniek.nl/ooglidcorrectie/