Nieuws

Kan ik sneakers aan op casual Friday?

We zien het steeds vaker: casual Friday. Voor veel formele bedrijven is de vrijdag de dag waar niemand in pak loopt, maar waar comfortabele, casual kleding de dresscode is. Na een werkweek in pak te hebben gelopen is niks lekkerder dan een dag in comfortabele kleren op de werkvloer te komen. Veel mensen vinden het toch erg lastig om casual kleding uit te kiezen. Wat voor de één een prima outfit is, is voor de ander weer een echte no-go. Een belangrijk onderdeel van de outfit zijn de schoenen. Kies jij ervoor om sneakers aan te doen of trek jij je Floris van Bommel schoenen aan? Om een goed beeld te krijgen van wat jij kan dragen op casual Friday heb ik de do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Do!

Bij veel bedrijven kunnen nette sneakers gewoon gedragen worden op de casual Friday. Het moeten niet half versleten oude sneakers zijn natuurlijk. Het is wel handig om eerst aan te kijken wat je collega’s dragen, om te zorgen dat je niet buiten de boot valt.

Wil je een veilige optie? Kies dan voor nette veterschoenen. Van Bommel schoenen zijn een voorbeeld van nette schoenen die perfect passen bij een (smart-)casual outfit.

Don’t!

Zoals eerder vermeld kunnen sneakers vaak, maar niet altijd. Verder is het belangrijk om te denken aan de hygiëne. Veel mensen zien voeten als iets onhygiënisch en onfris, dus het is echt een no-go om met slippers op de werkvloer te verschijnen. Crocs, uggs en sokken-in-sandelen is eigenlijk ook echt iets voor in je vrije tijd en niet voor op een casual Friday.

Denk dus goed na over welke schoenen jij aandoet op casual Friday. De outfit die je draagt geeft een bepaalde indruk aan je collega’s en baas en daarom is het belangrijk om er stijlvol bij te lopen. Ga je voor nette sneakers of speel je graag safe en draag je nette Floris van Bommel schoenen? Het is aan jou de keuze. Draag wat je fijn vindt, maar blijf stijlvol!

Similar Posts