Mode

Hoe kan ik bijdragen aan een beter milieu?

beter milieu

De laatste tijd is klimaatverandering steeds vaker in het nieuws. Als we de media mogen geloven wordt het probleem steeds erger en moeten er echt dingen veranderen. Als iedereen een stukje milieubewuster zou zijn zou dit een groot verschil kunnen maken. Hoe kan jij nou bijdragen aan een beter milieu? In deze blog leggen wij het je uit.

Koop duurzame kleding

Het kopen van duurzame kleding is een mooie stap voor het milieu. Kijk voordat je een kledingstuk koopt goed waar het vandaan komt en waar het bedrijf voor staat. Zo zijn er tegenwoordig veel eerlijke en milieubewuste leveranciers. Koop bijvoorbeeld bamboe sokken. Deze zorgen niet alleen voor frisse voeten maar dragen ook bij aan een schonere wereld.

Bekijk ook:

Sokken tegen zweetvoeten

Ecologische sokken

Pas je huis erop aan

In huis kan je veel dingen doen om het milieu te verbeteren. Zo is goede isolatie erg belangrijk. Dit is namelijk goed voor het milieu en ook nog eens voor je portemonnee. Met een spouwmuurisolatie bespaar je al 1600 kilo CO2 per jaar en met dakisolatie ook nog een 1500 kilo. Naast de isolatie is het goed ventileren van je huis ook erg belangrijk.

Planten en led lampen

Het aanschaffen van planten en led lampen is een erg makkelijke manier om bij te dragen aan het milieu. Gloei- en halogeenlampen zijn erg onzuinig en dus slecht voor het milieu. Led lampen zijn niet alleen goed voor het milieu maar zien er ook nog eens erg gelikt uit. Ze zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar en zorgen voor mooie sfeer.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *