Mode en Kleding

Goede leren handschoenen voor heren kiezen 

mode

Leren handschoenen zijn niet alleen praktisch vanwege hun lange levensduur en bescherming tegen winters weer, je kunt er ook jouw persoonlijke stijl mee uitdrukken door de tijdloze en luxueuze uitstraling van deze modeaccessoire. Goede leren handschoenen voor heren kiezen is geen makkelijke opgave. Gelukkig zijn er een aantal tips die je bij het keuzeproces kunnen ondersteunen.

Bepaal je doel

Wil je de handschoenen gebruiken wanneer je met de motor gaat rijden? De handschoenen als accessoire in de winter dragen? Of liever de handschoenen dragen tijdens het wandelen? Door je doel te bepalen kun je erachter komen naar welke soort leer je op zoek bent. 

Bepaal de ledersoort

Er zijn twee soorten handschoenen: glad leren handschoenen en suède handschoenen.

 Glad Leren handschoenen zijn gemaakt van zacht en fijn Nappaleer, dit kan schapen- of geitenleer zijn. Wanneer je de handschoenen als accessoire in de winter zou willen dragen of veel wandelt dan kun je het beste kiezen voor glad leren handschoenen. Nappaleer of hertenleer zal dan de materiaalkeuze zijn. Deze leersoorten staan bekend om de zachtheid, bestandheid tegen winters weer en soepele structuur. Voor bijvoorbeeld motorhandschoenen is rund- of kangoeroeleer het beste omdat deze handschoenen de beste grip geven en ook bij warm weer geschikt zijn. 

Suede handschoenen zijn geschikt indien je snel koude handen krijgt. Dit zijn namelijk wat dikkere handschoenen, vaak dan ook met wol gevoerd. Door de natuurlijke bevestiging zorgen de handschoenen voor zowel isolatie als ventilatie.

Een andere soort handschoenen die steeds meer in opkomst is, zijn handschoenen van vegan leer. Dit is kunstleer wat natuurlijk voor een beter dierenwelzijn zorgt. Deze handschoenen hebben een leren look en zijn gevoerd met een warme, zachte fleece voering.

Leren handschoenen heren

Bepaal je maat

Net als de juiste schoenmaat vinden, is de juiste maat handschoenen ook belangrijk. Goede leren handschoenen gaan namelijk naar je hand staan. Leren handschoenen mogen nooit te strak zitten, hierdoor zal de bloedsomloop afgekneld worden wat zorgt voor koude handen. 

Anderzijds mogen ze ook niet te los zitten aangezien dan de warmte verloren raakt. 

Tenslotte is het ook belangrijk dat je jouw vingers nog makkelijk moet kunnen bewegen. Verschillende maten handschoenen onder begeleiding van een verkoopmedewerker in de winkel passen is altijd aan te raden. Indien je geen winkel gespecialiseerd in leren handschoenen in de buurt ter beschikking hebt is je handen opmeten ook een goede optie. Dit doe je door met een meetlint rondom je hand, één centimeter vanaf je knokkels te meten zonder je duim mee te nemen. De omtrek van je hand in centimeters kunt je opzoeken op internet in een maattabel voor handschoenen om zo de handschoenen maat af te lezen. 

Bepaal je model

Tot slot is het tijd om het model van de handschoen te kiezen. Je kunt gaan voor een stoer model handschoenen of juist een verfijnd model, je kunt kiezen voor handschoenen met een kleurtje of simpele klassieke zwarte handschoenen. Indien je voor handschoenen met een kleur kiest is het aan te raden om op te letten of ze wel kleurecht zijn, de kleur geeft anders af als de handschoenen nat worden. Indien je eventuele twijfels heeft over de stof of kwaliteit, kun je altijd terecht bij een verkoopmedewerker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *