Nieuws

De ultieme sportoutfit

Het nieuwe jaar is waar aangebroken, het moment dat iedereen massaal besluit om weer te gaan sporten en het leven net wat gezonder te leven. En als je hieraan begint, wil je natuurlijk ook wel voorbereid zijn qua kleding. Flaneren door de sportschool is een leuke outfit geeft net wat meer zelfvertrouwen. Maar wat zijn nou elementen voor een goede sportoutfit?

Duim omhoog

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om naar de sportschool te gaan en natuurlijk zijn eigen interesses in bepaalde fitness kleding, maar er zijn zeker een paar elementen die een duim omhoog krijgen als het aankomt op kleding om in te fitnessen. Een eerste punt om rekening mee te houden is het materiaal waarvan de kleding is gemaakt. Je wilt een materiaal wat makkelijk ademt en dat het zweet wat je verliest makkelijk afgevoerd kan worden. Hierdoor koel je voldoende af tijdens het sporten en raak je niet oververhit. Zorg er ook voor dat je kleding van goede kwaliteit is en het niet na een paar wasbeurten kapot of lelijk is. Het is namelijk wel net zo hygiënisch om na iedere training je kleding te wassen. Check eens de fitness kleding van Gorilla wear. Het belangrijkste is wel dat je je fijn voelt in de kleding die je aanhebt. In de sportschool hoef je er niet op je best uit te zien, je bent aan het sporten, je gaat zweten, dus je zult er nooit op je aller best uit zien. Laat je dus vooral niet weerhouden door bepaalde elementen en doe gewoon je ding! 

Duim omlaag

Dan na een aantal punten die je een duim omhoog krijgen, de punten die een dikke duim omlaag krijgen. Er zijn op het gebied van kleding namelijk ook genoeg misstappen die je kunt begaan, en daar wil je je natuurlijk op behoeden. Hiervoor las je dat het belangrijk is als je sportkleding kan ademen, kies daarom dus niet voor kleding gemaakt van katoen. Een shirt van katoen kan dan nog wel zo lekker zitten en voldoet dus aan comfort, maar het is ook een stof die niet lekker ademt. Hierdoor houdt het zweet tegen en voelt het na een tijdje vast niet meer zo goed als dat het eerst deed. Pas vervolgens op met sieraden. Er zijn mensen die sieraden dagelijks dragen, zoals ringen, kettingen, armbanden of horloges. Heb je er vertrouwen in dat het goed gaat? Laat ze lekker om, maar het kan gebeuren dat je sieraden beschadigen of kapotgaan. Ook kan je ergens achter blijven haken wat voor nare gevolgen kan zorgen. Het is dus het beste om ze thuis te laten, maar dit is je eigen keuze. 

Het belangrijkste blijft gewoon dat jij je prettig voelt in de kleding en in de sportschool. Dit is de beste motivatie die je kunt hebben.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *