De inspiratie van parajumpers

De inspiratie van de parajumpers winterjas voor heren komt oorspronkelijk van de bekende PJ’s. Deze “Parajumpers” waren mannen die goed opgeleid waren voor extreme reddingen en bergingen in de meest afgelegen hoeken van de wereld. Ze zijn moedig en wagen zonder enige twijfel hun eigen levens voor die van anderen. De Italiaanse designer Rossetti raakte geïnspireerd door de reddingswerkers in Alaska en vernoemde zijn design naar deze onverschrokken mannen.

Het product parajumpers winterjas heren

Het materiaal waarvan de jassen zijn gemaakt is slijtvast Nylon. Dit materiaal houdt de lichaamstemperatuur goed vast en daarom wordt deze jas vaak aangeraden voor temperaturen onder nul graden Celsius. De jas heeft uitneembare, donzen voering en vaak een bonten kraag. Rossetti heeft duidelijk inspiratie van de PJ’s toegevoegd aan het ontwerp van de jas. Zo heeft de jas haken die gebruikt worden bij het parachutespringen of een grote zak in de voorkant van de jas. Deze zak is enorm handig voor het opbergen van mobiele telefoons maar ook GPS-apparaten. Deze details zijn niet meer nodig bij een alledaagse consument maar worden beschouwd als details aan de jas. Hij straalt luxe en gemak uit op het eerste gezicht en laat daarna een stoere indruk achter.

Instructies bij de jas

Het is altijd een goed idee om de onderhoudsinstructies van het kledingstuk goed te bekijken. Voordat u begint met reinigen van de jas is het belangrijk om alle details en accessoires los te maken van de jas. Als de jas uitneembare voering heeft, wordt het aangeraden om de jas in twee delen apart te wassen. Het is niet verstandig om agressieve vlek verwijderaars te gebruiken, dit kan de jas beschadigen. Het beste voor een parajumper is om hem op 30 graden Celsius te wassen op een zachte stand. Het verstandigste is een milde zeep, zonder wasverzachter. Na het wassen is het fijn om de jas goed uit te spoelen zodat er geen resten zeep in blijven hangen. Was de jas wanneer u denkt dat het nodig is.