5 tips voor het kopen van een portemonnee

Wil jij een nieuwe portemonnee of een leren kaarthouder kopen? Een portemonnee is iets wat je dagelijks gebruikt. Daarom is het goed om te kiezen voor een portemonnee die lang meegaat. Ook wil je natuurlijk dat de portemonnee praktisch is en er goed uitziet. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een nieuwe portemonnee? In dit artikel delen wij vijf tips.

Portemonnee of kaarthouder?

leren kaarthouder

Eerst is het belangrijk om te bedenken of je liever een portemonnee of een kaarthouder wilt. In een portemonnee kun je meer kwijt, maar een kaarthouder kun je vaak gemakkelijker meenemen. Vooral mannen kiezen daarom vaker voor een kaarthouder die ze in hun broekzak kunnen stoppen.

Indeling

Kaarthouders zijn eigenlijk alleen bedoeld voor het bewaren van je pasjes. In portemonnees kun je ook andere dingen stoppen, zoals briefgeld, kleingeld en bonnetjes. Bepaal wat je in de portemonnee of kaarthouder kwijt wilt. Kijk ook naar het aantal pasjes dat je hebt, want je wilt natuurlijk wel ruimte hebben voor al je pasjes.

Materiaal

leren kaarthouder

Je kunt kiezen voor een leren kaarthouder of portemonnee, maar ook voor een model gemaakt van pu. Het is in ieder geval slim om altijd te kiezen voor een portemonnee of kaarthouder van stevig materiaal, aangezien je hem dan lange tijd kunnen gebruiken. Daarom kiezen veel mensen ook voor leer.

Model

Naast het materiaal is natuurlijk ook het model van belang. Zo zijn er bijvoorbeeld portemonnees en kaarthouders in opvallende kleuren of met een speciale print. Kies een portemonnee die bij jou past.

Prijs

Als laatste is natuurlijk de prijs van de portemonnee van belang. Bepaal wat jouw budget is en let op de prijs bij het maken van je keuze. Onthoud hierbij wel altijd dat de kwaliteit ook belangrijk is, omdat je de portemonnee waarschijnlijk lange tijd dagelijks wilt gebruiken.