5 alternatieven voor een trouwring

De meeste bruidsparen kiezen voor het dragen van een trouwring vanaf de bruiloft. Deze staan symbool voor de verbintenis die ze zojuist zijn aangegaan. Maar wat als je liever geen trouwring draagt? Wellicht omdat het niet mag of handig is met werk, omdat je het niet prettig vindt zitten of misschien vind je het gewoon niet mooi. In dat geval kun je ook voor één van de volgende alternatieven voor trouwringen kiezen. 

Draag je trouwring aan een ketting

Vind je een ring wel heel mooi, maar kan je deze om welke reden dan ook niet dragen? Kies er dan voor om alleen tijdens de ceremonie de trouwring om te doen. Na de bruiloft kan je hem vervolgens om een mooi kettinkje schuiven zodat je de ring toch altijd bij je draagt, maar hij niet om je vinger hoeft te zitten. 

Een symbolische boom
Wat is nou origineler dan samen een symbolisch boompje planten? Een boompje groeit elke dag, net als jullie liefde. Ontzettend leuk toch om deze in de achtertuin of op een andere belangrijke plek te plaatsen! Bovendien heeft elke boom zijn eigen betekenis. Ga daarom op zoek naar een boompje met een betekenis die goed bij jullie past. 

Een ander sieraad
In plaats van een trouwring kun je ook voor een ander sieraad gaan. Denk bijvoorbeeld aan een ketting of een mooie armband. Voor mannen is het ook tof om voor een horloge te gaan. Bovendien kun je ook nog iets moois ter herinnering laten graveren. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Kijk dan eens bij Kaptijn Online voor meer inspiratie! 

Bruiloft tatoeage 

Een steeds populairder alternatief voor de trouwring is het nemen van een tatoeage. Een bruiloft tattoo heeft een bijzondere betekenis en draag je bovendien de rest van je leven bij je. Ga voor hetzelfde ontwerp of juist allebei iets anders. Iets groots, iets kleins, alles is mogelijk met een tattoo. Erg leuk is om ze vlak voor de bruiloft te laten zetten en deze tijdens de ceremonie pas aan elkaar te onthullen. 

Kies samen een kunststuk uit
Tenslotte kun je ook gaan voor een mooi piece of art. Denk aan een schilderij, een beeld of wat dan ook. Kunst is er in alle vormen en maten. 

Wat jullie ook kiezen, kies iets wat bij jullie past. Het symbool voor een huwelijk is iets heel persoonlijks. Kiezen jullie voor een ring, of gaan jullie voor een mooi alternatief?